Tento arašidovo-čokoládový vianočný keksík je veľmi chutný a nie je ani náročný na prípravu. Fantastická kombinácia chutí horkej čokolády a arašidov, je tým správnym, nielen počas vianočného obdobia, ale hocikedy počas roka.

Potrebné suroviny:

  • 175 g polohrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 100 g masla, 50 g práškového cukru
  • 2 ČL vanilínového cukru
  • 1 vajce, štipka soli,
  • 75 g mletých arašidov
  • 100 g postrúhanej horkej čokolády
  • 50 g mletých arašidov na obalenie, 1 vajce na potretie
  • 100 g arašidov na ozdobenie

Postup:

V miske si vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom, so soľou a vajcom do penista. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a mleté arašidy s nastrúhanou čokoládou. Vypracujeme si cesto. Z cesta si vypracujeme valčeky hrubé cca 3cm, ktoré dáme na hodinku odpočinúť do chladničky. Valčeky následne obalíme v arašidoch a pokrájame na plátky cca 4mm hrubé. Plátky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a ozdobíme celými arašidami. Keksíky pečieme pri teplote 175 stupňov asi 10 minút