Tento fantastický recept u nás nesmie chýbať každý rok počas vianočných sviatkov. Je jednoduchý, potrebných je málo ingrediencií a je výnimočne chutný. Je to niečo ako orechový chips. No dá sa mu odolať?
Potrebné sú len 4 suroviny:
- 140 g hladkej múky
- 140 g práškového cukru
- 100 g vlašských orechov – celých
- 4 bielkov
Vyšľaháme si bielky, pomaly vmiešame cukor, následne múku a nakoniec ručne primiešame orechy. Túto masu pečieme vo vymastenej forme na srnčí chrbát pri teplote 180 stupňov. Upečený chlebík vyklopíme na dosku, tanier alebo tácku vysypanú práškovým cukrom a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň koláč nakrájame na tenké plátky cca 1 až 1,5 mm tenké. Chipsy pečieme pri nízkej teplote 100 – 150 stupňov do mierneho zhednutia. Je to výborná chrumkavá maškrtka, ktorú si istotne vy aj vaši najbližší razom obľúbite.