Medvedie labky sú vianočná kakaovo-orechová klasika, ktorá je u nás na Slovensku známa už dobrých pár rokov. Nielen, že je to veľmi chutný koláčik, ale je aj naozaj jednoduchý na prípravu. Potrebných je len pár surovín a príprava rýchla.

Suroviny na medvedie labky, ktoré budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g masla/margarínu
  • 80 g mletých orechov
  • 20 g kakaa
  • 90 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor
  • Na obalenie: 100 g práškového cukru

Cesto si zo surovín vypracujeme a dáme na hodinku do chladničky. Následne cesto plníme do formičiek na medvedie labky do dvoch tretín. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8 – 10 minút. Ešte teplé pečivo obaľujeme v cukre.

(Zuzka)