Medvedie labky sú vianočná kakaovo-orechová klasika, ktorá je u nás na Slovensku známa už dobrých pár rokov. Nielen, že je to veľmi chutný koláčik, ale je aj naozaj jednoduchý na prípravu. Potrebných je len pár surovín a príprava rýchla.
Suroviny na medvedie labky, ktoré budeme potrebovať:
- 200 g hladkej múky
- 150 g masla/margarínu
- 80 g mletých orechov
- 20 g kakaa
- 90 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor
- Na obalenie: 100 g práškového cukru
Cesto si zo surovín vypracujeme a dáme na hodinku do chladničky. Následne cesto plníme do formičiek na medvedie labky do dvoch tretín. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 8 – 10 minút. Ešte teplé pečivo obaľujeme v cukre.
(Zuzka)