Roláda nám dovolí ukrojiť sebe, alebo druhým taký kúsok, na ktorý sa cítia a majú chuť. Nezaškodí recept pre fitnesákov, či jednoducho ľudí, ktorí sa snažia zdravšie stravovať a nepreháňať to so sladkým. Hlavne v čase vianočných sviatkov, kedy sa viac prejedáme, nás poteší každá jedna ušetrená kalória.

banánová roláda

Príprava je jednoduchá a časovo nenáročná.

Suroviny, ktoré si prichystáme:

  • 4 vajcia
  • 20 g kakaa
  • 20 g sladidla (med, erythritol, brezový..)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • banán
  • PLNKA NA KRÉM: 100 g jemného tvarohu, 1 proteínový karamelový puding

Vyšľaháme si bielka, pridáme žĺtka, sladidlo, kakao a kypriaci prášok. Cesto si roznesieme na papier na pečenie, ktorý sme dali na plech a dáme piecť na cca 200 stupňov na 8 – 10 minút. Ešte teplé cesto si zrolujeme do mokrej utierky aj s papierom na pečenie. Robíme to tak, aby nám chytila roláda tvar a až po vychladnutí nanesieme krém, ktorý sme si vymiešali z tvarohu a proteínového pudingu. Kraje cesta necháme nenatreté, aby sa nám dobre rolovala roláda. Do stredu položíme banán a zrolujeme. Zabalenú roládu si dáme na noc stuhnúť do chladničky a druhý deň krájame a degustujeme.

(Zuzka)