Pečené rebierka sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. Toto jedlo určite pripraví gastronomický zážitok pre všetky mlsné jazýčky.

bravčové rebierko

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového rebierka
  • 50 g cibule (podľa chuti viac)
  • 2 žlté papriky
  • rasca
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Rebierka opláchneme a osolíme. Vložíme ich do malého pekáča alebo hrnca kožou dole, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme asi pol hodiny. Potom mäso obrátime, posypeme nakrájanou cibuľou (alebo obsypeme cibuľou, ak máme radi viac), trochou rasce, pridáme papriku, ktorú sme nakrájali na pásiky, odkryjeme a v rúre dopečieme. Recept sa dá samozrejme z jednoduchého receptu vylepšovať. Vo svete sú obľúbené medové omáčky, ale nie je na škodu rebierka aj marinovať. Ak nám to možnosti a čas dovoľuje.

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a necháme ho trochu odstáť, potom sa bude lepšie krájať.

Mäso po vychladnutí vyberieme, nakrájame ho a poukladáme na misu. Polejeme ho šťavou a podávame ho so zemiakmi a s chrenom alebo cviklou.