Pečené rebierka sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. Toto jedlo určite pripraví gastronomický zážitok pre všetky mlsné jazýčky.
Potrebujeme:
- 600 g bravčového rebierka
- 50 g cibule (podľa chuti viac)
- 2 žlté papriky
- rasca
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Rebierka opláchneme a osolíme. Vložíme ich do malého pekáča alebo hrnca kožou dole, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme asi pol hodiny. Potom mäso obrátime, posypeme nakrájanou cibuľou (alebo obsypeme cibuľou, ak máme radi viac), trochou rasce, pridáme papriku, ktorú sme nakrájali na pásiky, odkryjeme a v rúre dopečieme. Recept sa dá samozrejme z jednoduchého receptu vylepšovať. Vo svete sú obľúbené medové omáčky, ale nie je na škodu rebierka aj marinovať. Ak nám to možnosti a čas dovoľuje.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a necháme ho trochu odstáť, potom sa bude lepšie krájať.
Mäso po vychladnutí vyberieme, nakrájame ho a poukladáme na misu. Polejeme ho šťavou a podávame ho so zemiakmi a s chrenom alebo cviklou.