Kto by nepoznal slávnu Pavlovovej tortu. Mini pavlovky sú ich zmenšená verzia. Tento efektný a z našľahaných bielkov upečený zákusok je veľmi chutný a dá sa nádherne vyzdobiť. Na pečený bielkový základ navrstvíme krémovú plnku a ozdobíme ho ovocím, ovocným kuli, prípadne keksami či čokoládou.

Ingrediencie na Pavlovky, ktoré budeme potrebovať:

  • 5 bielkov
  • 220 g kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica škrobu
  • 1 lyžička octu (pridáva sa na konci)
  • PLNKA: mascarpone, šľahačka a práškový cukor
  • NA OZDOBENIE: ovocie prípadne kekse, respektíve čokoláda, podľa toho čo komu chutí

Všetky suroviny si vyšľaháme a tvoríme okrúhle „bazéniky“, ktoré si dáme do rúry vyhriatej len na 100 stupňov a sušíme približne 70 minút. Najprv si však rúru predhrejeme na 150 stupňov, až potom ju stiahneme na požadovaných 100 stupňov. Medzitým si vyšľaháme plnku do minipavloviek. Šľaháme mascarpone, šľahačku a práškový cukor, podľa chuti si pridáme množstvo cukru. Plníme naše košíčky resp. bazéniky vyšľahaným krémom a zdobíme ovocím alebo keksami. Podľa nášho vkusu a čo chutí našej rodinke.

(Zuzka)